Bier skal også på festival i Toronto
"Den Skaldede Frisør" og "Kapringen" er de seneste af i alt fem danske film på den canadiske festival.

De danske filminstruktører Susanne Bier og Tobias Lindholm kommer til at rejse en del sammen i den kommende tid.

Først blev de to instruktører udtaget til filmfestivalen i Venedig, og nu er de så begge kommet på programmet på filmfestivalen i Toronto, oplyser Det Danske Filminstitut.

Begge festivaler finder sted i første halvdel af september, og efter verdenspremiere i Venedig vil Biers romantiske komedie "Den Skaldede Frisør" og Lindholms piratdrama "Kapringen" få nordamerikansk premiere i Toronto.

"Den skaldede frisør" er inviteret til en "Special Presentation", mens "Kapringen" er udtaget til programmet Contemporary World Cinema, der fokuserer på gribende historier med et globalt perspektiv.

- Toronto er Nordamerikas største filmfestival, og det glæder både Susanne og mig enormt meget, at filmen nu får det perfekte afsæt forud for sin lancering i USA og Canada senere på året, siger Sisse Graum-Jørgensen, der har produceret "Den Skaldede Frisør", i en pressemeddelelse.

I forvejen er Nikolaj Arcels "En Kongelig Affære" og Thomas Vinterbergs "Jagten" udtaget til festivalen sammen med dokumentarfilmen "The Act of Killing", som er dansk produceret.

Faktisk er en sjette film med dansk islæt også at finde på Toronto International Film Festival.

Dokumentaren "A World Not Ours" er nemlig instrueret af danske Mahdi Fleifel, men er produceret i et samarbejde mellem England og Libanon.

"Den Skaldede Frisør" er Susanne Biers første film siden Oscar- og Golden Globe-vinderen "Hævnen".

Den er dog i en helt anden genre, da der er tale om en romantisk komedie, som har Trine Dyrholm, og den tidligere James Bond Pierce Brosnan i hovedrollerne.

Kapringen er et anderledes alvorligt drama, og det er Tobias Lindholms første film son eneinstruktør, efter han i 2010 lavede Bodil- og Robert-vinderen "R" sammen med Michael Noer.

Lindholm har desuden skrevet manuskriptet til "Jagten"

/ritzau/