Bevæbnet netværk vil stoppe islam i Danmark
Med skarpladte geværer og støtte fra udlandet vil et nystiftet højreekstremistisk netværk sætte dagsordenen i indvandrerdebatten

Danske muslimer har fået en ny fjende.

På lørdag vil netværket Anti-Jihad Danmark gå på gaden og demonstrere for »Mere frihed til borgerne – mindre bandekontrol«. Initiativet skal sætte indvandrerdebatten på spidsen.

International kontakt

»Kriminelle indvandrere skal interneres bag pigtråd, fratages deres statsborgerskab og sendes ud af landet,« siger Anders Gravers, talsmand for netværket, om baggrunden for demonstrationen.

Talsmanden er samtidig formand for foreningen Stop Islamiseringen Af Danmark, som tidligere har fået forbud mod at demonstrere af frygt for ballade.

Nu er han gået sammen med en række kontroversielle grupper på den yderste højrefløj, og han har knyttet kontakter til den internationale organisation Vigilant Freedom . Organisationen yder bistand til islam-kritiske bevægelser i hele verden og var for nylig med til at skifte en skandinavisk sektion af Anti-Jihad -bevægelsen.

I Anti-Jihad Danmark er blandt andre den tidligere formand for Dansk Front, Julius Børgesen, og hans nye gruppe Frie Danske Nationalister. Julius Børgesen blev tidligere i år dømt otte måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse og opfordring til at brænde indenrigsministerens hjem af.

Med våben i hånden

I det nye netværk bliver våben dog næppe et problem. En af hovedkræfterne er nemlig Frit Danmark, som direkte opfordrer sine medlemmer til at bære våben i kampen for fædrelandet.

»Vi har skarpladte geværer med til vores møder, men det er der jo intet ulovligt i. De kommer dog ikke med på lørdag,« forsikrer Frit Danmarks formand Michael Ellegaard.

Nordjyllands Politi bekræfter at de har modtaget en anmeldelse om lørdagens demonstration og oplyser, at de tager forholdsregler for eventuelle moddemonstrationer.