Betjente og brandmænd angrebet med nytårsraketter: Nu lover politiet beboere fuld anonymitet
Brandvæsnet blev beskudt med fyrværkeri 20 gange i løbet af nytårsaften- og nat. Modelfoto: Michael Bothager/Scanpix/arkiv
Vidner, som har set, hvem der skød fyrværkeri efter politi og brandfolk nytårsaften, behøver ikke opgive navn, siger Roskilde Politi.

Flere steder i landet blev der nytårsaften- og nat affyret fyrværkeri mod mod politi og brandvæsen i aktion.

Det skete blandt andet i de store boligblokke i Æblehaven og Rønnebærparken i det sydvestlige Roskilde, og nu lover Roskilde Politi vidner til episoderne fuld anonymitet, skriver Sjællandske.

- Man kan sagtens anmelde anonymt, både hvis man ringer på 114 eller skriver på vores app, hvis man ikke tør give sit navn, siger Carsten Andersen, Roskilde Politi, til avisen.

På de sociale medier havde flere beboere udtrykt bekymring ved at stå frem som vidne. Flere var enige på blandt andet Roskilde Avis' Facebookside om, at de ikke ville stå frem, fordi man skulle opgive sit navn.

Men det er nødvendigvis ikke rigtigt. Carsten Andersen forklarer overfor Sjællandske, at sager som dem fra nytårsaften sjældent ender i retten.

- Hvis man skal i retten, så skal man komme med en meget konkret oplysning. Derfor mener jeg ikke, at der er grund til at være at være nervøs, siger Carsten Andersen og opfordrer vidnerne til at henvende sig:

- Vi har brug for alle brikker for at samle puslespillet, og her tæller alt - selv den mindste oplysning, også når man er anonym, siger Carsten Andersen.