Betjente i retten for Katrina-skyderi
Syv amerikanske politibetjente er anklaget for drab og drabsforsøg efter en skudepisode i New Orleans i kølvandet på orkanen Katrina.

Fire amerikanske betjente blev torsdag anklaget for drab og tre andre for drabsforsøg efter en skudepisode i New Orleans i september 2005, hvor to mænd mistede livet og fire blev såret.

Skyderiet fandt sted seks dage efter orkanen Katrina havde oversvømmet det meste af byen og efterladt den i kaos. Politiet var blevet tilkaldt til uroligheder på broen Danziger Bridge, hvor snigskytter angiveligt skød efter nogle hjælpearbejdere. Politiet deltog i skyderiet, hvor en 40-årig mand og en 19-årig mand mistede livet, og fire andre blev såret af skud. Efterfølgende har ofrenes familier anklaget politiet for, at der blev angrebet uden grund.

Skudepisoden ved broen er blevet et symbol på det lovløse kaos, som New Orleans oplevede efter Katrina. Der var rapporter om plyndringer og indbrud overalt i den oversvømmede by, og flere steder tyede de tilbageværende beboere til våben mod bander af indbrudstyve.