Betjente fejlede ved kollega-selvmord
Statsadvokaten bekræfter, at betjentene burde have visiteret deres kollega fra København. Foto: Politiet
Den 45-årige politibetjent fra København, der i går skød sig selv på stationen i Roskilde, skulle have været visiteret ved anholdelsen.

Betjentene, der i aftes anholdt en 45-årig politiassistent for spirituskørsel, undlod i strid med normal procedure at visitere ham på stedet.

I stedet kunne politibetjenten uhindret trække sin tjenestepistol fra en medbragt taske og skyde sig i hovedet, da han sad i patruljevognen på politigården i Roskilde.

"Det er normal procedure, hvis man anholder en spiritusbilist og skal have ham med ind, at man visiterer vedkommende. Det har de ikke gjort," siger statsadvokat Mette Vestergaard til Newspaq.

Hun har afhørt de betjente, der anholdt den 45-årige kollega fra København.

"De har forklaret, at han var stille og rolig og var en kollega. De fortæller, at de ikke har haft nogen som helst grund til at tro, at han havde noget med som kunne skade ham selv eller andre," siger Mette Vestergaard.

Det faktum at manden var politibetjent fik kollegaerne til at undlade at vistere ham.

"Det kan være, at det har gjort, at så følger man ikke lige proceduren. Men det burde de have gjort," siger statsadvokaten.

Om fejlen under anholdelsen får disciplinære konsekvenser for de betjente, der anholdt den 45-årige er op til ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi.

via Listen To News