Betjent i Afghanistan dræber 11 kolleger
En politimand i Afghanistan har åbnet ild og har dræbt 11 betjente. Gerningsmanden er angiveligt talibaner.

11 afghanske betjente har mistet livet, efter en af deres kolleger lørdag åbnede ild mod dem i Nimroz-provinsen, som ligger i den sydvestlige del af Afghanistan.

Gerningsmanden er angiveligt en oprører fra Taliban, som har infiltreret politiet.

Skyderiet er det seneste i en række episoder, hvor medlemmer af sikkerhedsstyrken har vendt våben mod deres egne.

- Desværre blev 11 af vores modige politibetjente dræbt i dette feje angreb, siger Abdel Karim Brahawi, guvernør i Nimroz-provinsen.

- De foreløbige undersøgelser tyder på, at gerningsmanden var fra Taliban. Han blev dræbt, da politibetjente besvarede hans angreb, fortsætter Abdel Karim Brahawi.

Skyderiet kommer kun en dag efter, at seks medlemmer af den internationale styrke i landet blev dræbt af afghanere, som de samarbejdede med.

Ifølge tal fra Nato har der siden januar i år været mere end 25 angreb, hvor afghanske soldater eller politifolk har åbnet ild mod vestlige allierede. De har dræbt 34 udenlandske soldater.

I fjor blev 35 udenlandske soldater dræbt i forbindelse med 21 angreb.

Drabene sker på et tidspunkt, hvor Nato-soldater er i fuld gang med forberedelserne til, at sikkerheden i landet i 2014 overdrages til de afghanske styrker.

Det er planen, at Afghanistans hær og politi skal bestå af godt 350.000 mand, når Isaf-styrkerne forlader landet.

Det er dog langt fra en uproblematisk opgave at træne de afghanske sikkerhedsstyrker, som flere gange er blevet angrebet af Taliban, der ligger i åben krig med præsident Hamid Karzai og politikere, der bakker det USA-venlige styre op.

/ritzau/AFP