Betalte 200.000 for at navngive sommerfugl
En amerikaner har betalt en mindre formue for retten til at opkalde en sommerfugl efter en ukendt kvinde.

Margery Minerva Blythe Kitzmiller har fået et smukt eftermæle.

En anonym amerikaner betalte fornylig 40.800 dollars - mere end 200.000 danske kroner - på en online-auktion for retten til, at opkalde en mexicansk sommerfugl efter den ukendte og afdøde kvinde. Det skriver cnn.com.

Auktionen kom i stand da forskere på Florida Universitet ved et tilfælde opdagede, at sommerfuglen var klassificeret forkert på Floridas nationalhistoriske museum og derfor skulle have et nyt navn. Den 10 cm. store sommerfuglen, der nu har navnet Minerva , lever i Sonora i Mexico, nær grænsen til USA og er brun, sort og hvid.

Den anonyme person, som købte navne-rettighederne, repræsenterer et af Margery Minerva s børnebørn. Herigennem har offentligheden fået indblik i motivet bag den opsigtsvækkende investering.

- Hun var kendt som Mineva eller Bango , for hendes børnebørn. Hun var en meget kreativ person, som både skrev poesi, spillede piano og sang, og hendes børnebørn vil gerne ære hende ved, at opkalde en smuk sommerfugl i hendes minde, siger Floridas museumsdirektør, Beverly Sensbach.        

Margery Minerva Blythe blev født 17. november 1883 i Ohio, USA, og døde 10. marts 1972. Det er første gang, at en sommerfugl navngives på denne måde i USA.

via Listen To News