Bestilte begravelse til levende søn
En norsk kvinde franarrede velmenende borgere i Hjørring og Hirtshals penge ved at lade som om, at hendes søn lige var død. I Norge har hun blandt andet narret butiksansatte til at udlevere kager og tøj.

Hun udgav sig for at være organist og sagde, at hendes søn lige var død, og at hun ikke havde penge til at betale for hans begravelse.

Den 49-årige norske kvinde vakte medfølelse i Hirtshals og Hjørring, og venlige borgere lånte hende penge og lejede et hus til hende, så hun kunne få ro til at bearbejde sin sorg.

Problemet var bare, at kvindens søn slet ikke var død, og det gik først op for hendes danske omgangskreds, da hun stak af uden at betale de lånte penge tilbage.

Det mener i hvert fald myndighederne i Oslo, som fredag fik kvinden varetægtsfængslet i fire uger.

Den norske avis Aftenposten fortæller, at kvinden lånte 2.000 kroner af en privatperson i Hirtshals, som skulle dække omkostningerne ved sønnens begravelse. En præst i Hjørring lejede et hus til kvinden og betalte hendes husleje, så hun ikke skulle bekymre sig om at finde et sted at bo, mens hun sørgede over tabet af sønnen. Kvinden selv bestilte en begravelse på en kirkegård i Hjørring, og først da graven var blevet gravet, gik det op for de ansatte på kirkegården, at noget var galt. Nu skylder kvinden 2.300 kroner for begravelsesforberedelserne.

Den 49-årige kvinde var selv skyld i, at det norske politi kom på sporet af hende. For 14 dage siden anmeldte hun en præst fra Oslo for mishandling og seksuel udnyttelse. Da præsten hørte anklagerne, anmeldte han den 49-årige for at have indgivet falsk politianmeldelse og oplyste, at han var blevet bedraget for 40.000 kroner.

Kvinden blev derfor anholdt, da hun mødte op for at afgive forklaring mod præsten.

Hvis politiet har ret i anklagerne, er kvindens synderegister endnu længere.

Ud over sagerne fra Hjørring og Hirtshals, bedrageriet og den falske anmeldelse mod præsten i Oslo, er kvinden sigtet for at have tilranet sig brød og kager ved at udgive sig for at være ansat på sygehuset i Lillehammer. Ved samme lejlighed lånte hun noget tøj i en butik i byen, som angiveligt skulle være til en patient på sygehuset. Siden har butikken hverken set noget til kvinden, tøjet eller de 2.500 kroner, som klæderne kostede.

Den 49-årige er endnu ikke blevet gjort bekendt med alle anklagepunkter, men ind til videre erklærer hun sig uskyldig.

Kriminalpolitiet i Hjørring kender godt sagen om den norske kvinde, men da rapporten om sagen er sendt til Norge, ønsker politiet ikke at give yderligere oplysninger i sagen.