Berlusconi ønsker nedsat straf for god opførsel
Italiens tidligere regeringschef, Silvio Berlusconi, håber, at han kan være på fri fod til marts på grund af god opførsel i sin samfundstjeneste. Foto: AP, POLFOTO, Hassene Dridi/free
Den entreprenante milliardærs advokater regner det for meget sandsynligt, at han er på fri fod før tid.

Italiens tidligere premierminister, den stenrige mediemogul Silvio Berlusconi, har bedt om at få nedsat sin straf for skattesnyd med 45 dage, skriver nationale medier torsdag.

Berlusconi blev idømt et års fængsel i 2013, og den dom blev i fjor ændret til samfundstjeneste på et ældrehjem i Milano.

Den 78-årige tidligere regeringschefs advokater håber, at god opførsel kan udmønte sig i, at han kan slippe sit arbejde på hjemmet før tid. De har indgivet en anmodning til retten.

Han begyndte at afsone sin straf 23. april sidste år.

Ifølge avisen Corriere della Sera er advokaterne overbeviste om, at den foretagsomme milliardær kan forlade hjemmet i Cesano Boscone før tid og fra marts igen være fri til at kaste sig over, hvad han måtte finde på.

Bortset fra et udfald fra Berlusconi imod dommerne, som dømte og udmålte straffen kort efter, at han var begyndt at afsone på hjemmet, har den 78-årige holdt lav profil.

De ansatte på hjemmet skal nu udspørges om, hvordan de har oplevet Berlusconis opførsel i det nye job.

/ritzau/AFP