Berlusconi afviser snarlig afgang
Der er i realiteten intet at smile over for Silvio Berlusconi, der snart er fortid som premierminister, vurderer ekspert. Foto: AP/Alexander Zemlianichenko, pool / POLFOTO
Den italienske premierminister Silvio Berlusconi afviser, at han føler sig presset til at gå af selvom Italien er i dyb krise.

Presset stiger på den flamboyante italienske regeringsleder Silvio Berlusconi i takt med Italiens økonomiske krise afsløres.

Men den 75-årige premierminister benægter, at det politiske pres får ham til at træde af. Det skriver flere internationale medier.

Italien står foran massive stramninger for at undgå at havne i de samme problemer som Grækenland. Støvlelandet har en gigantisk gæld på ni billioner euro. Det svarer til 67.500 milliarder kroner.

Den italienske gæld er så stor, at det frygtes, at den 17 nationer store eurozone kan gå ned, hvis landets økonomi kollapser.

Ifølge AP svækkes Berlusconis flertal i det italienske parlament dag for dag, hvor trofaste støtter trækker deres støtte.

I sidste uge måtte Berlusconi tage den ydmygelse at bede IMF om at overvåge Italiens økonomi.

Professor ved det amerikanske universitet og ekspert i italienske forhold James Walson forudser, at Berlusconi snart er fortid som premierminister.

"Han kan være fortid i morgen. Han kan være væk i næste uge. Det pres han er under, som kommer fra hans egne folk, vil fælde ham før eller senere," siger professoren til AP.

Europa Parlamentet begynder i næste uge parallelt med IMF overvågningen af Italiens økonomi.

Kilde:USA Today/AP