Berlingskes "pinlige" madanmelder fortsætter
Til venstre er madanmeldelsen, hvor Søren Franks fejl er fjernet, uden det står der. Til højre er samme anmeldelse, nu med en rettelse fra Berlingske i toppen. Foto: http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/fritureorgie-paa-skovriderkroen-naar-bunden
Madanmelder Søren Frank løj om sin søns alder for at få serveret alkohol og skrev om det efterfølgende i en sviende anmeldelse.

Søren Frank har leveret mange sviende anmeldelser i sit virke som Berlingskes top-madanmelder. Men nu får han selv dårlige anmeldelser.

I hans seneste kritik af den kinesiske buffetrestaurant Jasmin på Skovriderkroen afslører han nemlig, at han svinede både tjener og restaurant til for ikke at ville servere alkohol til sin 17-årige søn, og at han forsøgte alligevel at få en øl til sønnen ved at lyve om hans alder.

Alligevel vil han blive ved at anmelde restauranter for Berlingske.

"Der bliver ikke tale om en fyring," siger chefredaktør Jens Grund til Newspaq.

I dag har Berlingske undskyldt for anmelderens fejlagtige anmeldelse. De beklager, at Søren Frank, ikke har vidst, at man skulle være 18 år gammel for at få serveret alkohol på en restaurant og kalder det "uprofessionelt".

Angiveligt troede anmelderen, at aldersgrænsen var 16 år. Det var også grunden til, at han løj om sønnens alder.

"Fordi Søren Frank ikke tillagde det nogen betydning i sin vildfarelse om, at man kun skal være 16 år," siger Jens Grund.

Berlingske har ikke trukket anmeldelsen tilbage, men de har fjernet de fejlagtige oplysninger om alkoholen i teksten. Tidligere i dag blev dette ikke oplyst nogen steder, men øverst i anmeldelsen er nu en rettelse, hvor fejlen er beskrevet.

Søren Frank har undskyldt over for tjeneren og sagen vil få "personalepolitiske konsekvenser" for ham. Hvad dette betyder, vil Jens Grund ikke uddybe.

Madanmelderen undskylder fejlen, men holder fast i sin meget hårde anmeldelse af Skovridderkroen, der kun kunne vriste en stjerne fra den Søren Frank.

Se Berlinskes undskyldning her

Læs Søren Franks anmeldelse i redigeret form her.

faktaboks

Undgå at lave en Søren Frank. Her er reglerne for alder og alkoholkøb.

Man skal være 18 år for at købe alkohol på serveringssteder.

Du kan købe alkohol som 16-årig i supermarkeder og kiosker.