Berlingske snupper ny chefredaktør fra TV2
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Mette Østergaard bliver ny chefredaktør for Berlingske. Hun kommer fra TV2 News og skal udgøre ledelsen sammen med ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen.

Det skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Mette Østergaard har de seneste år været chefredaktør og kanalchef for TV2 News.

Hun er 37 år gammel. Tidligere har hun været politisk redaktør for Politiken.

Mette Østergaard
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

- Vi står midt i en ekstremt spændende medietid, hvor kravene til originalitet, kvalitet og udvikling aldrig har været større for at fastholde læserne og brugerne.

- Sammen med det stærke hold på Berlingske glæder jeg mig til at udvikle journalistik og formater, der kan skærpe Berlingskes position og fremtid i takt med den digitale virkelighed, skriver Mette Østergaard i meddelelsen.

Har ledt længe efter ny chefredaktør

Berlingske har længe ledt efter en erstatning for tidligere chefredaktør Jens Grund. I den mellemliggende periode har Anna Libak og Jakob Weiss været konstituerede chefredaktører.

Anna Libak meldte midt i maj ud, at hun stopper på avisen, da hun ikke var blevet valgt til at fortsætte som chefredaktør.

- Det (fravalget red.) kan jeg kun se som et fravalg af det, jeg har forsøgt at tilføre avisen gennem seks måneder som konstitueret chefredaktør og tre år som udlandsredaktør med holdninger til alt, hvad der rørte sig på avisen.

- Mor er ikke vred, hun er skuffet. Og hun risikerer at blive bitter, hvis hun bliver. Derfor går jeg, mens legen er god, skrev Anna Libak i den forbindelse.

Med posten bliver Mette Østergaard chefredaktør for Danmarks ældste avis, der første gang kom på gaden i 1749.

De seneste år i avisens og mediets historie har været omgivet af tumult. Oplagstallet er faldet, og skiftende ejerskaber har udløst sparerunder og mange nye strategier.

Senest har avisen dog kunnet notere sig en journalistisk sejr, da dens graverjournalister vandt årets Cavlingpris.

/ritzau/