Bente og Carsten til håndboldfest
Håndboldfans bevæbnede med klappepølser, godt humør og glade, smittende smil hører til dagsordenen, når de danske håndboldpiger spiller.

Danmark kunne lige så godt have spillet sine kampe ved EM på hjemmebane.

Baltiska Hallen i Malmø, hvor det danske håndboldlandhold skal spille sine indledende gruppekampe ved EM, kommer i hvert fald til at føles som en hjemmebane. Masser af danskere er taget over broen for at støtte de rød-hvide heltinder.

Blandt andre ægteparret Bente og Carsten Groul fra lidt uden for Aalborg. De har taget flyveren til Kastrup og toget til Malmø, hvor de har indlogeret sig på et hotel. De skal se alle Danmarks kampe.

- Jeg er lige gået på efterløn, og vi har altid haft en drøm om at følge Danmark ved en af de store turneringer,? forklarer Carsten Groul.

?- Vi bliver i Malmø til de tre første kampe, og så flyver vi til Stockholm og ser kampene der,? tilføjer han.

Begge har de spillet håndbold det meste af deres liv, og de følger ivrigt med stort set hver gang, der er håndbold i fjernsynet. Hvis de altså ikke ser kampen live, forstås.

På spørgsmålet om, hvorvidt de har fulgt landsholdet ?siden dengang med Anja Andersen? griner Bente Groul.

?- Jeg har spillet på hold med hendes mor. Jeg har kendt Anja fra hun var sådan en bette en,? svarer hun og viser med hånden, hvor længe dét er.

Ægteparret er ikke typen, der står og råber til landskampe, men lidt klappen skal det nok blive til, lover de.

Og så synes de i øvrigt nok, at støjniveauet er blevet lidt vel højt til håndboldkampe i dag.

Det er dog ikke kun den ældre generation, der er med for at støtte holdet. De fire gymnasieelever Mikael Heering, Dorthe Grønne, Henrik Bang Madsen og Helene Jensen fra Frederiksund er også med. Alle har fået malet dannebrog i ansigtet, på nær Helene, men hun slipper ikke, trumfer Dorthe igennem.

De plejer normalt ikke at se landsholdet, men når det nu er så tæt på?

Lige udenfor Baltiska Hallen, hvor Danmark senere onsdag skal spiller sin første kamp, er der pludselig trængsel. Håndboldklubben HSG 92 fra Roskilde har aflyst træningen og taget til Malmø. Og de skal i hvert fald råbe og skrige så højt, at det kan høres helt tilbage på midtsjælland. For det er jo en fest, når Danmark spiller.