Bendtner kåret til Årets Fund
Fodboldspilleren Nicklas Bendtner er blevet kåret som Årets Fund i dansk idræt 2006.

Den 18-årige fodboldspiller Nicklas Bendtner blev fredag kåret til Årets Fund 2006 i dansk idræt. Bag prisen står Danmark Idræts-Forbund, Team Danmark og dagbladet Politiken. Prisen er den ældste af sin art i Danmark og blev uddelt første gang i 1929.

Nicklas Bendtner har i årets løb gjort en kometagtig karriere. Han begyndte 2006 blandt Arsenals reserver og fik plads på U21-landsholdet til sommerens EM-slutrunde i Portugal, da de foretrukne angribere meldte afbud med skader. Siden fik Nicklas Bendtner chancen på A-landsholdet som den yngste debutant siden Michael Laudrup og kvitterede med en scoring.

Nicklas Bendtner er lejet ud til Birmingham City, der fredag aften mødte Luton i den næstbedste engelske række. I minutterne før kampens start blev den 18-årige dansker hyldet, da han modtog statuette og det beløb, der følger med hæderen som Årets Fund 2006.

Den unge fodboldspillers nærmeste konkurrenter i kåringen var badmintonspilleren Joachim Persson og cykelrytteren Linda Villlumsen blandt de ti talenter, der var inviteret til overrækkelse i Politiken Hus.

Top Ti i kåringen af Årets Fund 2006:

1. Nicklas Bendtner, fodbold

2. Joachim Persson, badminton

3. Linda Villumsen, cykling

4. Y-landsholdet (k), håndbold

5. Michael Klitgaard, karting

6. Henrik Stephansen & Niels Henrik Stene, roning

7. Henriette Koch & Lene Sommer, sejlsport

8. Mikkel Hindersson & Kasper Sternberg Sjelle, bordtennis

9. Søren Bobach, orientering

10. Jannik Hansen, ishockey