Blogindlæg Formand: Belønningen for dårlig ledelse er 614.342 kr.

Simon Tøgern er formand for de 110.000 medlemmer i HK/Privat, HK’s største sektor. Uddannet litograf og er ikke bange for at skubbe til sine omgivelser. Han var en af de første til at bakke op om en ny hovedorganisation og arbejder for udvikling i fagbevægelsen. En moderne udgave af ’fagforening classic’.

HVIS EN GANSKE ALMINDELIG dansker ikke gør sit arbejde ordentligt eller opfører sig så giftigt på arbejdspladsen, at det ligefrem fører til en opsigelse eller en fratrædelsesaftale, så er en ting sikkert: De går ikke ud af døren med over 600.000 kr., som tak for den ringe indsats.

I denne uge kunne TV 2 afsløre, at Erhvervsministeriet har indgået en fratrædelsesaftale med sin disruptionchef, Kåre Riis Nielsen. Begrundelsen? Samarbejdsvanskeligheder, mangelfuld faglig performance og så en ledelsesstil, der vil give de fleste søvnløse nætter. Men en skriftlig advarsel og en fratrædelsesaftale var ikke det eneste, han gik ud ad døren med. Med sig fik han også et gyldent håndtryk på 614.342 kr. Det svarer til omkring det dobbelte af den årsløn, som helt almindelige dødelige danskere får.

AT ET MENNESKE, som man betror ledelsesansvar og andre menneskers arbejdsliv, kan få lov til at gå ud ad døren med den slags penge, gør mig både vred og forarget!

For, hvis vi ikke kun kigger på kroner og øre, hvad har de menneskelige omkostninger for mandens medarbejdere så været? Og selvom jeg da tror, at de er lettede over, at han nu er væk, så taler vi altså om et år, hvor de under tvivlsom faglig ledelse også har skullet tåle en chef, der har overskredet alle grænser for professionel og tillidsfuld ledelse.

Hvis vi ser på den skriftlige advarsel, som TV 2 har fået indsigt i, så er det nemlig ikke småting, som man som menig medarbejder har skullet lægge ryg til: råbende kritik og irettesættelser, nedsættende omtale af kolleger og medarbejdere, når de ikke er i rummet, utryg ledelsesadfærd i forbindelse med kritik, deling af fortrolige oplysninger om medarbejderes sygdom eller andre personlige forhold.

HOLD DA OP. Den slags oplevelser ryster man altså ikke bare af sig, fordi chefen fratræder.
Jeg kan da også læse af TV 2’s artikel, at man tilbød Kåre Riis Nielsen en coach i forbindelse med advarslen med det håb, at man kunne få ham til at skifte kurs – og adfærd. Jeg håber da i den grad, at man nu stiller lignende tilbud til rådighed for dem, der har skullet udholde hans udskejelser.

Sagen med disruptionchefen er fra det offentlige, men lignende sager foregår såmænd også i det private. Det er på tide, at vi sætter tre streger under, at ledelse er kernefaglighed, og jeg vil derfor slutte med en opsang til virksomheder, rekrutteringsbureauer, ansættelsesudvalg med videre:

Kan vi for dælen ikke holde op med at ansætte personaleledere baseret på skinnende CV’er med lange rækker af hurraord, og så flytte den kvalifikation, der burde være den helt centrale op øverst på listen: ’Dokumenteret erfaring med god og tillidsfuld personaleledelse’.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News