Belgier med tilknytning til Paris-angreb anholdt i Marokko

En belgisk statsborger og IS-kriger er blevet anholdt i Marokko mistænkt for sin rolle i angrebene i Paris.
På koncertstedet Bataclan i Paris blev flere end 80 mennesker dræbt 13. november. Her ses et rengøringshold få dage efter angrebet i færd med at rengøre området uden for spillestedet.
På koncertstedet Bataclan i Paris blev flere end 80 mennesker dræbt 13. november. Her ses et rengøringshold få dage efter angrebet i færd med at rengøre området uden for spillestedet. Foto: EHRBAHN JACOB/free

En belgisk statsborger med "direkte forbindelse" til de gerningsmænd, der udførte angrebene i Paris 13. november, er blevet anholdt i Marokko.

Det oplyser Marokkos indenrigsministerium mandag ifølge Reuters og AFP.

I en erklæring oplyser ministeriet, at belgieren har marokkanske rødder, og at han har kæmpet for al-Nusra-fronten i Syrien, før han tilsluttede sig Islamisk Stat (IS).

Samtidig oplyses det, at manden i sin tid rejste til Syrien med en af de selvmordsbombere, der sprængte sig selv i luften tæt på Frankrigs nationale stadion, Stade de France, i Paris 13. november.

Under sit ophold i Syrien modtog belgieren militær træning og kom i kontakt med flere kommandører fra Islamisk Stat, herunder "hjernen bag terrorangrebet i den franske hovedstad", skriver det marokkanske indenrigsministerium ifølge AFP.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Ifølge den belgiske statsanklager hedder manden Gelel Attar, og flere marokkanske medier rapporterer ifølge AFP, at han blev anholdt i sin mors hjem.

Myndighederne oplyser, at han blev anholdt i havnebyen Al Muhammadiyah nær Marokkos største by, Casablanca, fredag.

Han er angiveligt rejst ind i Marokko via Holland efter at være rejst fra Syrien gennem Tyrkiet, Tyskland og Belgien.

Han er den 11. person, som er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af angrebene i Paris.

Den militante bevægelse Islamisk Stat har taget skylden for attentatet, hvor der blev begået angreb flere steder på samme tid.

Den 26-årige franskmand Salah Abdeslam mistænkes for at have spillet en nøglerolle i angrebene, der slog 130 mennesker ihjel. Han har været på flugt siden 13. november.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.