Belgien sigter fire efter landsdækkende ransagninger
Sikkerheden i Belgien er skærpet væsentligt efter flere antiterroraktioner. Foto: Virginia Mayo/AP
Belgien er fortsat i højeste beredskab, og 170 betjente har fredag slået til mod 22 adresser.

Fire personer er blevet sigtet, efter at belgisk politi fredag søgte at forpurre islamistiske rekrutteringsgruppers virke ved at lave landsdækkende ransagninger.

De står anklaget for at "deltage i aktiviteter i en terroristgruppe".

Ransagningen involverede omkring 170 betjente, og de fire blev varetægtsfængslet efter at have været for en undersøgelsesdommer, fremgår det af en udtalelse fra anklagerens kontor.

Deres identiteter er ikke blevet offentliggjort.

Politiet slog til mod 22 steder, som hovedsageligt ligger i den østlige provins Limburg, der er tæt på grænsen til Holland.

Politiet fandt ingen våben på adresserne.

Siden 15. januar har Belgien været i højeste alarmberedskab efter at have optrevlet en gruppe, der planlagde at angribe politi på gaden og på politistationer.

Ifølge anklageren var fredagens operation ikke relateret til den ransagning, hvor formålet var at spolere planerne om at dræbe politifolk. Under operationen blev to formodede militante skudt og dræbt.

Fredagens ransagning havde heller ikke forbindelse til angrebene mod det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris tidligere på måneden, hvor 12 mennesker blev dræbt af to islamistiske brødre.

Derimod handlede operationen om at slå ned på folk, der "vil rejse til Syrien og kæmpe der", lyder det fra anklagerens kontor.

/ritzau/AFP