Belgien: Græske anholdelser har intet med os at gøre
Formodede terrorplaner i Belgien har fået myndighederne til at skærpe sikkerheden i landet. Lørdag oplyste græsk politi, at fire eftersøgte i forbindelse med planerne var anholdt. Men en talsmand fra Belgien afviser, at der er tale om de mistænkte. Arkivfoto Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP
Græsk politi har fanget fire personer, der ikke har forbindelse med terrorplaner i Belgien, siger talsmand.

Fire personer, der lørdag blev anholdt i Grækenland mistænkt for at have forbindelse til terrorplaner i Belgien, har "intet at gøre" med den belgiske sag.

Det siger en talsmand for den belgiske anklagemyndighed til nyhedsbureauet dpa.

- I første omgang oplyste græsk politi, at det havde tilbageholdt de pågældende efterlyste personer, siger talsmand Eric Van der Sypt.

- Efter at vi har forsøgt at verificere dette, har vi opdaget, at disse mennesker ikke har noget at gøre med den belgiske sag, fortsætter han.

De fire mistænkte blev anholdt i Grækenland i forbindelse med terrorsagen i Belgien.

Græsk politi oplyste tidligere til nyhedsbureauet Reuters, at Grækenland havde fået navnene på en række personer, der er mistænkt i forbindelse med de terrorplaner, som ifølge belgisk politi blev forpurret ved en storstilet aktion i denne uge.

Politi i Grækenland tjekkede derefter, om nogle af de mistænkte var rejst ind i landet eller passeret igennem, og det førte til en politijagt på mistænkte i Grækenland, rapporterede belgiske medier tidligere lørdag.

Torsdag dræbte belgiske sikkerhedsstyrker i den østlige by Verviers to mistænkte islamister, der angiveligt planlagde at dræbe politibetjente.

Ifølge den belgiske anklagemyndighed var islamisternes angreb nært forestående, og derfor valgte politiet at gribe ind.

I alt er 13 mistænkte blevet anholdt ved koordinerede aktioner i Belgien. Af dem er fem sigtet for terrorisme.

/ritzau/
via Listen To News