Belgien beder Grækenland udlevere terrormistænkt

Belgien vil bede græske myndigheder udlevere en terrormistænkt person, der er anholdt i Grækenland.
Belgiske sikkerhedsstyrker bevogter en synagoge i byen Antwerpen. Belgien er i højt beredskab, efter terrorplaner blev afsløret tidligere på ugen. Nu beder den belgiske anklagemyndighed Grækenland udlevere en anholdt person, der kan have forbindelse til sagen. (AP Photo/Virginia Mayo)
Belgiske sikkerhedsstyrker bevogter en synagoge i byen Antwerpen. Belgien er i højt beredskab, efter terrorplaner blev afsløret tidligere på ugen. Nu beder den belgiske anklagemyndighed Grækenland udlevere en anholdt person, der kan have forbindelse til sagen. (AP Photo/Virginia Mayo) Foto: Virginia Mayo/AP

En terrormistænkt person, der er anholdt i Grækenland, kan alligevel have forbindelse til den ekstremistiske gruppe, som belgiske sikkerhedsstyrker slog til mod tidligere på ugen.

Derfor har Belgien bedt Grækenland udlevere den pågældende person, siger en talsmand for den belgiske anklagemyndighed.

- En nærmere gennemgang af elementerne i vores efterforskning gav os grunde nok til til at bede om udlevering af en af de personer, der blev anholdt i går af de græske myndigheder, skriver den belgiske anklagemyndighed i en udtalelse.

Tidligere havde en talsmand for anklagemyndigheden ellers sagt, at de fire personer, der lørdag blev anholdt i Grækenland mistænkt for at have forbindelse til terrorplaner i Belgien, intet havde at gøre med den belgiske sag.

Torsdag dræbte belgiske sikkerhedsstyrker i den østlige by Verviers to mistænkte islamister, der angiveligt planlagde at dræbe politibetjente.

Ifølge den belgiske anklagemyndighed var islamisternes angreb nært forestående, og derfor valgte politiet at gribe ind.

I alt er 13 mistænkte blevet anholdt ved koordinerede aktioner i Belgien. Af dem er fem sigtet for terrorisme.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.