Beijing praler af mindre spyt i gaderne
De kinesiske myndigheder satser på en guldmedalje i god opførsel ved OL til sommer.

Når verdens øjne til sommer rettes mod De Olympiske Lege i Kina, skal de ikke mødes af en uciviliseret lokalbefolkning, der bander, spytter og kaster affald på gaden.

Derfor har de kinesiske myndigheder nu i tre år forsøgt at opdrage indbyggerne i hovedstaden Beijing til at opføre sig pænt. Den omfattende kampagne med millioner af plakater og brochurer har nu givet flotte resultater, viser en ny undersøgelse ifølge nyhedsbureauet Xinhua.

Spytning halveret

For at få et overblik over kinesernes uvaner har Remin Universitetet udviklet et såkaldt borgerindeks for at måle, hvor mange der opfører sig uciviliseret. Tusinder af borgere er blevet udspurgt om deres vaner, og universitetsforskerne har sendt spioner på gaden for at registrere, om folk er blevet bedre til at opføre sig ordentligt.

Resultatet er opmuntrende. Mens næsten fem procent af Beijings indbyggere spyttede på gaden for et år siden, gør blot 2,5 procent af dem det i dag.

Bedre køkultur

Endnu bedre er det gået med at få folk til at holde op med at springe over i køen i supermarkedet. For et år siden havde seks procent af befolkningen denne uvane, mens det i dag blot er 1,5 procent, der snyder for at komme hurtigere frem til kassen.

Myndighederne er dog endnu ikke helt tilfredse. På Remin Universitetets høflighedsindeks scorer landets borgere foreløbig kun 73,4 af 100 mulige point, og målet er at komme op på 80, inden Legene går i gang.

via Listen To News