Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du placerer dine æg i køleskabet. Det slår det britiske medie Daily Mail fast.
Så hører du til dem, der lægger dem i køleskabets låge, så er det om at fjerne dem hurtigt. For din egen skyld ikke mindst.
Ifølge mediet har æg nemlig ikke godt af svingende temperaturer, og det vil de i sagens natur blive udsat for, hvis de er placeret i lågen frem for inde i selve køleskabet.
Heller ikke her er det dog helt ligegyldigt, hvor du stiller æggene. Den britiske fødevarestyrelse anbefaler nemlig, at æggene forbliver i deres oprindelig pakke, og at de placeres i midten af køleskabet.
Og skal du bruge et par æg til bagning, lyder anbefalingen, at du tager de æg ud, du skal bruge, frem for hele pakken.
Den danske fødevarestyrelse har ikke helt så udførlige anbefalinger til opbevaringen af æg. Her hedder det bare, at æg bør opbevares ved fem grader og højest ved 12.