Bedstefar vil skilles
De lange ægteskaber varer ikke evigt. Nye tal viser, at ældre danskere bliver skilt som aldrig før.

Knas i parforholdet er ikke kun et problem for yngre mennesker. Ældre danskere bliver i stigende grad skilt, viser nye tal fra Ældre Sagen. Faktisk er antallet af skilsmisser blandt ældre danskere mere end fordoblet siden 1999.

Ældre Sagen forklarer tendensen med, at ?skilsmissegenerationen? nu er gået på pension.

»Den ældre generation har taget de nye livsformer med sig ind i deres pensionisttilværelse,« siger Jens Højgaard, der er økonom i Ældre Sagen.

Ældre Sagens undersøgelse viser, at hver tiende dansker over 65 er skilt, og særligt i de seneste år er andelen af skilte ældre vokset markant. Og hvis man tror, at et langt ægteskab ikke kan gå i stykker, tager man fejl. Hver tredje af de ældre mænd og næsten hver anden ældre kvinde havde været gift i mere end 40 år inden skilsmissen.

Bag tallene er en virkelighed, hvor de ældre i høj grad bryder med de traditionelle livsmønstre.

»De lader sig skille, de gifter sig for første eller anden, tredje, fjerde gang, de indgår registreret partnerskab med én af samme køn, eller de flytter til de varme lande, i deres sommerhus eller sammen med andre i bofællesskaber,« siger Jens Højgaard.

Med undersøgelsen vil Ældre Sagen blandt andet vise, at de ældre danskere i dag har et meget mere mangfoldigt liv end for bare få år siden.