Smørstegt kulmule med ærtepure og tartarsauce fik smagsløgene til at hvine af fryd, da Danskernes Bedste Smørrebrød i dag blev kåret i Tivoli i København.
Og vinderen og opfinderen af det lækre, højtbelagte stykke smørrebrød blev den bare 13-årige Theodor Hellesen, som heldigvis også drømmer om at blive kok.
Et af jurymedlemmerne er sangeren Stig Rossen, som var ganske imponeret.
- Theodor vandt, fordi hans smørrebrød var virkelig velafstemt. Den var virkelig velkomponeret, og der var mange smagsindtryk i den, og så var den let at spise. Smørrebrød skal ikke falde fra hinanden, når man skærer i det, og der var hans smørrebrød virkelig velafstemt, og meget imponerende. Og det er ikke hans alder, som vi har bedømt efter, vi var faktisk alle sammen enige om, at det var det bedste stykke smørrebrød. Virkelig flot, jeg var meget glad, og jeg elsker altså smørrebrød, fortæller Stig Rossen.
Konkurrencen er skabt af Schulstad i samarbejde med Tivoli og mange danskere har indsendt deres bud på Danskernes Bedste Smørrebrød i håb om at løbe med titlen.
De bedste fem bud blev præsenteret i dag, hvor jurymedlemmerne altså faldt pladask for Theodors kunnen.
Juryen er ud over Stig Rossen også Adam Price, madanmelder for Børsen, Ole Troelsø, gastronomisk chef på Gemyse og Marketing & Innovation Director hos Schulstad, Trine Søndergaard.
Adam Price siger om vindersmørrebrødet.
- Theodor vandt jo ikke, fordi han er et 13-årigt barn, men simpelthen fordi vi valgte at sige, at det her skal være et rigtigt stykke smørrebrød, som man skal kunne skære og spise. Alle elementerne skal være veltilberedte, og det skal hænge sammen. Og det gjorde det altså hele vejen igennem for Theodor.
Det var et meget flot stykke fisk, rigtig god tatarsovs, og det er altså bare noget, som de her ret professionelle dommere, sad og sagde, jamen det er altså det her vi kigger efter. Det er det, der smager godt.
Hovedpersonen selv, 13-årige Theodor, var selvfølgelig dagens mand i skysovs.
- Jeg er virkelig glad over at have vundet. Jeg har lidt svært ved at stå lige nu, mine ben de dirrer og jeg er spændt i kroppen. Jeg fandt på smørrebrødet, da jeg var i Gilleleje og spise smørrebrød, hvor jeg fik et stykke med paneret fisk, hvilket fik mig til at tænke på fish & chips, og så fik jeg den ide, at forsøge at få det over på et stykke smørrebrød, så det blev lidt mere elevere, siger mesterkokken.
Du kan se Theodors smørrebrød lige herunder.