Om efteråret og vinteren er det sæson for ænder. Vi skal have and mortensaften, juleaften og måske en dag eller to der imellem.
Men hvilken slags skal du vælge, hvis du vil have den bedste and?
Du skal vælge de danske, mener Dyrenes Beskyttelse.
Jyllands-Posten forklarer, at Dyrenes Beskyttelse har testet og gennemgået de fleste af de ænder, der er på markedet. De har kigget nærmere på 27 slags ænder, og det er ikke dem alle, der har levet et lige godt liv.
- Andeproduktionen i udlandet er meget mere intensiv end i Danmark, og berberi-ænderne er typisk sværere at holde. De går i store flokke og har alt for lidt plads, derfor er de næbkuperede, siger chefkonsulent Pernille Fraas, Dyrenes Beskyttelse.
Hold dig fra de franske
I Dyrenes Beskyttelse har de i deres guide anbefalet ænderne ud fra nul til fem stjerner.
I bunden ligger tre franske mærker, forklarer Pernille Fraas. De tre franske berberiænder får nul stjerner, fordi de lever på alt for lidt plads, er næbkuperet og går i for store flokke.
De tre bundskrabere er fra disse producenter: Procanar Standard, Ronsard og Gastrome.
De danske ænder har det bedre, og derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at du laver din middag til mortensaften af dem.
Disse ænder har fået fem stjerner:
- Lindbjerggaard,
- Gothenburg Mulardand
- Sejerø And
- Ravnsmed Fjerkræ Mulard
- Ravnsmed Fjerkræ Peking