Det skal være lækkert at være barn eller ældre i København, også selvom man er i gang med at spise et måltid mad på kommunens regning.
Derfor vil byens nyudnævnte madchef have rørt godt rundt i gryden, så alle køkkener fra vuggestuer til plejehjem kan mærke duften af nye ideer og kokkekunst.
»Mange af køkkenfolkene har i forvejen en stor faglig kunnen, så det handler primært om at lave nye inspirationskurser og få dem til at tale sammen på tværs. Det er ikke nok at have et godt køkken. Der skal også være tid og omsorg til at lave maden,« siger Anne-Birgitte Agger.
En sund lækkerbisken
I går fik hun officielt titlen som chef for Københavns Madhus, der er blevet oprettet af byens politikere på initiativ af overborgmester Ritt Bjerregaard (S).
Tanken var at gøre alle 40.000 kommunale måltider til en lækkerbisken, som øger livskvaliteten.
Anne-Birgitte Agger understreger, at hun kun lige er startet og derfor ikke kan komme med konkrete forslag til, hvordan maden bliver revolutioneret, men udgangspunktet er, at maden skal være økologisk og ernæringsrigtig.
»Man kunne arbejde på at få pommes friter ud af idrætshallerne eller blive bedre til at bringe mad ud til de gamle,« funderer hun.