Beckmann: Fire medaljer overgår mine vildeste forventninger
Emilie Beckmann fik sit store gennembrud ved kortbane-EM i København, hvor svømmeren hentede fire medaljer i alt. Foto: Claus Bech/Scanpix
Danmarks nye svømmestjerne Emilie Beckmann har overgået sine egne forventninger, fortæller hun.

Danmark har fået en ny topsvømmer.

Med i alt fire medaljer ved kortbane-EM på hjemmebane i København har Emilie Beckmann i den grad slået sit navn fast.

Søndag sikrede den 20-årige svømmer sig to af de fire medaljer med en bronzemedalje i disciplinen 100 meter butterfly og en sølvmedalje sammen med den danske holdkap på 4 x 50 meter medley.

- Jeg ville have solgt EM for en eller to medaljer, så at stå her på sidstedagen med fire medaljer overgår mine vildeste forventninger.

- Især sidstedagen med 100 meter bryst og medley-holdkappen overraskede mig, siger hun.

Tidligere på ugen hentede Beckmann sølv i 50 meter butterfly og 4 x 50 meter fri.

Og med de mange optrædener har hun haft rig mulighed for at opleve, hvordan det er at svømme foran et stort hjemmepublikum.

Særligt inden den allersidste holdkap toppede stemningen.

- Der var sådan en god stemning i call room, og det kan de andre svømmere også skrive under på. Der var sådan en let stemning af, at det her var det sidste løb, og vi skulle bare nyde hele oplevelsen.

- Det her ramaskrig fra publikum får vi ikke igen, siger Emilie Beckmann.

Da Emilie Beckmann for lidt over en måned siden kvalificerede sig til korbane-EM ved DM i Greve, var forventningerne et helt andet sted.

- Jeg tænkte, at der godt nok var meget arbejde, hvis jeg overhovedet ville i finalen, siger hun.

De senere år har topsvømmere som blandt andre Lotte Friis indstillet karrieren, mens Jeanette Ottesen er gravid og ikke vil svare på, om hun vender tilbage til topsvømning.

Men om Emilie Beckmann repræsenterer et decideret generationsskifte, vil hun ikke sige.

- Der er en flydende overgang et eller andet sted, og Pernille Blume er kun tre år ældre end mig, så det er ikke, fordi jeg føler, at der er et kæmpe generationsskifte.

- Men selvfølgelig er der nogle "grand old ladies", der enten er stoppet eller gravide, som måske kommer tilbage, siger hun.

Mere håndgribeligt end generationsskifter er den kommende ferie, hvor hun får mulighed for at tale kortbane-EM igennem med en, der ved, hvad det handler om.

- Nu står den på juleferie, og Pernille Blume og jeg skal til Bali hen over nytår, siger hun.

/ritzau/