Beckham får alligevel en rolle under OL
David Beckham afviste at tænde den olympiske ild, men har sagt ja til en mindre rolle i åbningsceremonien.

Fodboldveteranen David Beckham, som ganske kontroversielt blev overset til det britiske OL-landshold, har valgt at takke ja til at deltage i fredagens åbningsceremoni på det olympiske stadion.

Den 37-årige fodboldspiller fra LA Galaxy har tidligere afvist enhver snak om, at han skulle tænde den olympiske ild, men en mindre rolle vil han tilsyneladende gerne have efter at have været en af kræfterne bag, at OL overhovedet afholdes i London.

- Det er en slags rolle i åbningsceremonien, som jeg er beæret over at deltage i, fordi jeg åbenlyst var involveret i opstartsprocessen til det her for syv år siden, siger Beckham til nyhedsbureauet AP.

Frisparksspecialisten og modeikonet fortæller samtidig, at han fortsat har ambitioner om igen at trække i den engelske landsholdsdragt, selv om den nye landstræner Roy Hodgson ikke har antydet, at Beckham skulle være i spil til et comeback.

- Så længe jeg spiller, vil jeg altid have ambitioner, siger Beckham.

- Det kan godt være, at jeg er 37, men jeg vil fortsat vinde mesterskaber og turneringer, jeg vil stadig være så god som overhovedet muligt og fortsat repræsentere mit land på hvilken som helst måde, siger han.

Mens træneren for det britiske OL-hold, Stuart Pearce, valgte at se bort fra Beckham, blev der plads til Manchester Uniteds walisiske kantspiller Ryan Giggs, der står foran karrierens første internationale slutrunde. Han er sågar blevet tildelt anførerbindet.

OL varer fra den 27. juli til den 12. august.

/ritzau/