Beboere evakueret i forbindelse med voldsom brand
Fire opgange er blevet evakueret i forbindelse med en voldsom brand på Poppelhegnet i Kgs. Lyngby. Brandårsagen kendes ikke. Foto: Presse-fotos.dk/Scanpix
Taget på en boligblok i Kgs. Lyngby står i flammer. Beboere i fire opgange er evakueret.

Fire opgange i Kgs. Lyngby nord for København blev søndag eftermiddag evakueret, da en kraftig brand raserede en beboelsesejendom.

Midt på aftenen er branden under kontrol, men der foregår stadig efterslukning, og politi og brandvæsen vil være til stede natten over, oplyser Nordsjællands Politi.

Branden opstod i en lejlighed på Poppelhegnet. Herfra bredte den sig til nabolejligheden og videre til taget.

Den tre etager høje ejendom har to opgange - nummer 16 og 18. De blev straks evakueret, og det samme gjorde beboerne i nummer 20 og 22 i naboejendommen.

Politi og brandvæsen sendte store styrker afsted, da alarmen om branden kom klokken 17.38.

Beredskab Øst sendte 12 køretøjer og 30 mand fra fire brandstationer af sted for at bekæmpe branden.

Der er midt på aftenen ikke oplysninger om, at nogen skulle være kommet til skade. Men lejlighederne i nummer 16 og 18 er så ødelagte, at beboerne ikke kan vende tilbage foreløbig, og de skal derfor genhuses.

- Desuden er lejlighederne i nummer 20 skadet af den kraftige strålevarme, så de kan heller ikke være i deres lejligheder lige med det samme, siger vagtchef Søren Bjørnestad fra Nordsjællands Politi.

Ejendommen står tilbage med voldsomme skader. Mandag aften står to skorstene og rager op i luften fra bygningen.

De skal rives ned, og politiet forventer at fortsætte arbejdet på stedet mange timer endnu.

Mandag aften kan politiet ikke sige noget om, hvordan branden opstod. Det skal tekniske undersøgelser i de kommende dage søge at fastslå.

/ritzau/