BBC: Bombe var ikke fremstillet af bombemand
BBC erfarer, at bomben, som Salman Abedi detonerede i Manchester Arena, var fremstillet af andre.

Den bombe, som den 22-årige Salman Abedi detonerede i Manchester Arena mandag aften, var fremstillet af andre. Det erfarer BBC.

Indenrigsminister Amber Rudd sagde tidligere onsdag, at Abedi "sandsynligvis" ikke handlede alene.

Efter et møde i regeringens krisekomité (Cobra) onsdag middag vil Rudd ikke kommentere, om Islamisk Stat kan have stået bag.

Hun siger, at hun må overlade den opgave til politiet og efterretningstjenesterne.

Frank Garner er BBC's meget erfarne sikkerheds- og efterretningsekspert. Han fortæller, at de britiske efterretningstjenester antager, at bomben er fremstillet af andre, og at Abedi har optrådt som "muldyr" - et redskab for andre.

- Dette var en alt for sofistikeret anordning for en mand alene, særligt at denne person, Salman Abedi, skulle have lavet den selv. Ergo var det andre, som gjorde det, siger Gardner til BBC's Radio 2.

Gardner, der er handicappet og sidder i kørestol efter i 2004 at være blevet ramt af seks skud fra al-Qaeda-folk i Saudi-Arabien, er kendt for at have kilder langt ind i de britiske sikkerhedstjenester.

22 mennesker mistede livet ved bombeangrebet i Manchester, og 64 er såret. Alle de døde er identificeret, oplyser myndighederne onsdag.

- Det forekommer sandsynligt, at han (Abedi red.) ikke gjorde dette på egen hånd. Så efterretningstjenesten og politiet forfølger deres spor for at sikre, at de får alle oplysningerne, sagde indenrigsministeren tidligere onsdag.

Abedi var født i Storbritannien og boede i Manchester. Forældrene stammede fra Libyen.

Ifølge politiet var Abedi for nylig vendt hjem fra Libyen. Den franske indenrigsminister, Gerard Collomb, siger til tv-kanalen BFMTV, at Abedi formentlig også har været i Syrien.

Tirsdag blev en 23-årig person anholdt i forbindelse med Manchester-bomben. Politiet har onsdag oplyst, at det er Abedis bror. Yderligere tre personer er anholdt.

/ritzau/