Bayern München slår lokalrival og buldrer videre
Jubel efter en Lewandowski-scoring søndag i Augsburg. Foto: Martin Meissner/AP
Robert Lewandowski scorede to gange og Thomas Müller en enkelt, da Bayern München udbyggede ligaføringen.

Bayern München stormer mod endnu et tysk mesterskab.

Storklubben vandt søndag 3-1 ude over Augsburg i det sydtyske lokalopgør, det var gæsternes ligasejr nummer 18 i 21 kampe denne sæson.

I den korte bustur hjem til München, kan spillerne glæde sig over, at holdet atter har otte point ned til Dortmund på andenpladsen.

Med Mehdi Benatia, Jérôme Boateng, Holger Badstuber, Javier Martinez og Xabi Alonso - alle spillere Josep Guardiola har benyttet i centerforsvaret - ude med skader, var det et yderst offensivt Bayern München-hold, der var sat på banen.

Således bestod kæden med de bageste fire markspillere af Philipp Lahm, Joshua Kimmich, David Alaba og Juan Bernat. Alle fire spillere har Guardiola ofte benyttet på positioner længere fremme ad banen.

Suppleret med en skræmmende offensiv med Arturo Vidal, Arjen Robben, Thomas Müller, Thiago, Douglas Costa og Robert Lewandowski var det svært at se, hvordan Augsburg skulle holde storklubben fra mål.

Det gik da også galt første gang efter et kvarter.

Et fladt indlæg fra Thomas Müller fandt vej til Robert Lewandowski, der drejede en omgang rundt om sig selv og snød en modstander, før han sparkede bolden i mål.

Efter pausen fordoble Lewandowski sin måltotal i kampen på en friløber, og Thomas Müller afgjorde efter 78 minutter reelt kampen med sit 3-0-mål.

I slutminutterne udnyttede Raul Bobadilla passivt boldkiggeri i den uvante Bayern-bagkæde til at reducere til slutresultatet.

/ritzau/