Bayern føler sig styrket i tysk titelkamp
Bayern München har oprustet i kampen om at vinde det tyske mesterskab. Især imponerer Xherdan Shaqiri.

Xherdan Shaqiri. Det bliver formentlig et fodboldnavn, man vil høre meget mere til i den kommende bundesligasæson.

Den schweiziske midtbanekreatør Shaqiri kan blive en afgørende faktor i kampen om det tyske mesterskab.

Han er havnet i storklubben Bayern München, som i den forgangne sæson skuffende måtte se Borussia Dortmund løbe med mesterskabet.

Krydret med angriberne Mario Mandzukic og Claudio Pizarro ligner Bayern München for alvor et hold, som bliver svære at holde fra scoringer.

Og i Bayerns defensiv, som var yderst sårbar i sidste sæson, er forsvareren Dante kommet til fra rivalen Borussia Mönchengladbach.

Bayern Münchens rutinerede træner, Jupp Heynckes, som ud over det tabte mesterskab også måtte se sit hold tabe Champions League-finalen på hjemmebane til Chelsea, er tilfreds med nyindkøbene.

- Vi har mere bredde og kvalitet i denne sæson. Vi har flere muligheder i vores spil og for at reagere. Vi kan vinde kampe ved at gøre brug af bænken, siger Jupp Heynckes ifølge nyhedsbureauet dpa.

I forvejen råder Bayern München over de offensive profiler Arjen Robben, Franck Ribery og Mario Gómez, så nogle af stjernerne må uundgåeligt tage plads på bænken.

- Vi har en sund konkurrence. Alle må give den fuld gas, ellers spiller man ikke, siger Bayern München-træneren.

Shaqiri fik en fornem debut, da han lavede to assist og scorede et fornemt mål på frispark for Bayern München i mandagens 4-0-pokalsejr ude over Regensburg.

Kroatiske Mandzukic scorede to mål, mens Pizarro nettede en enkelt gang, så der er allerede kamp om pladserne.

- Vi skal ikke have en krig, vi er nødt til at spille sammen, siger Shaqiri til kicker.de.

Den schweiziske landsholdsspiller, som var en af de største profiler ved EM-slutrunden for U/21-hold på dansk grund sidste år, underspiller dog langt fra sin egen rolle på Bayern-holdet.

- Jeg er ikke bare ham den lille schweizer, jeg er kommet for at gøre holdet stærkere, fastslår den tidligere Basel-spiller.

Dortmund åbnede fredag aften Bundesligaen med en 2-1-sejr på hjemmebane over Werder Bremen fredag aften.

Bayern München gæster i dag oprykkerne Greuther Fürth, som har hentet den danske landsholdsspiller Tobias Mikkelsen i FC Nordsjælland.

/ritzau/