Batman-klædte mænd røver biografer i Mexico
Mens "The Dark Knight Rises" blev vist på storskærmen, røvede maskerede mænd to biografer for 110.000 kroner.

Mindst tre mænd iført Batman-masker slog mandag til mod to biografer i det nordlige Mexico under fremvisningen af den seneste film om den maskerede superhelt.

Mens "The Dark Knight Rises" rullede på det store lærred, trængte de tre bevæbnede røvere ind i biograferne og stjal for knap 110.000 kroner. Det oplyser sikkerhedsmyndighederne i delstaten Chihuahua.

Det første røveri skete lidt over midnat i en Cinepolis-biograf i delstatens hovedstad, Chihuahua. Gerningsmændene snuppede alle pengene fra billetsalget til Batman-filmen, som svarede til halvdelen af røvernes samlede udbytte.

Næste aktion foregik i Cinemax i samme by, og her blev biografens bestyrer overfaldet og fik alvorlige skader i ansigtet.

Ingen af gerningsmændene er endnu blevet anholdt, lyder det fra sikkerhedsmyndighederne. Det er desuden uklart, om biografgængerne opdagede røverierne, mens de stod på.

Den 20. juli blev 12 mennesker dræbt og 58 såret i USA, da 24-årige James Holmes iført gasmaske og skudsikker vest trængte ind i en biograf i Colorado under en midnatsvisning af den nye Batman-film og skød vildt omkring sig.

Den nu mordsigtede kastede to dåser med giftig gas ind blandt publikum, hvorefter han skød op i luften og derefter ud blandt stolerækkerne.

Holmes blev anholdt på parkeringspladsen ved biografen i byen Aurora få minutter efter den blodige massakre. Han overgav sig til politiet uden at gøre modstand.

Før skyderiet var Holmes kun kendt af politiet for én mindre forseelse. Han var blevet stoppet for at køre for stærkt i bil sidste år.

Der er rejst hele 142 sigtelser mod amerikaneren. Holmes er blandt andet sigtet for 12 overlagte drab og 116 drabsforsøg.

/ritzau/AFP