Batman-instruktør: Meningsløs tragedie
Filminstruktør Christopher Nolan er dybt berørt af massakren på biografgængere i Colorado.

Instruktøren af The Dark Knight Rises, Christopher Nolan, betegner drabene i en biograf i Colorado som en "meningsløs tragedie". Den Oscar-nominerede filmmager aflyste den franske premiere af Batman-filmen få timer efter skyderierne i Colorado.

- På vegne af skuespillere og alle andre, der har arbejdet med filmen, vil jeg gerne udtrykke vores dybe sorg over denne meningsløse tragedie, der påvirker alle i Aurora, siger Nolan med henvisning til den by, hvor tragedien fandt sted fredag morgen dansk tid.

Nolan betegner film som en af de store amerikanske kunstformer. At sætte sig i de bløde sæder foran et stort lærred, og have en fællesoplevelse med andre, er en vigtig og glædesskabende måde at bruge et par timer på.

- Biografen er mit hjem, og tanken om, at nogen vil ødelægge noget så uskyldigt på så brutal og vild en måde, er ødelæggende, siger Nolan.

12 mennesker er indtil videre døde og over 71 såret efter vanvidshandlingen i forstaden til Denver. Politiet har anholdt gerningsmanden, den 24-årige James Eagan Holmes.

Christopher Nolan erkender, at trøstende ord ikke gør meget for at lindre ofrenes og deres efterladtes smerte og sorg.

- Ingen af os vil nogensinde på tilstrækkelig vis kunne udtrykke de følelser, vi har for de uskyldige ofre for denne forfærdelige forbrydelse. Men vores tanker går til dem og deres familier, siger Nolan.

/ritzau/Reuters