Basso udelukket
Sammenslutningen af professionelle cykelhold har valgt at udelukke Discovery-holdet, fordi det har ansat doping-mistænkte Ivan Basso.

Ivan Basso er ikke velkommen i professionel cykelsport. På et ekstrordinært møde i de professionelle cykelholds sammenslutning, AIGCP, blev det besluttet, at Discovery-holdet skal udelukkes fra sammenslutningen, fordi det har ansat Ivan Basso, der er under doping-mistanke i den såkaldte Operacion Puerto-sag. Det skriver Politiken.

At Ivan Basso of Co. udelukkes fra cykelholdenes sammenslutning får ikke umiddelbart nogle sportslige konsekvenser. Det ville kræve handling fra den internationale cykelunion, UCI. Bestyrelsesmedlem i UCI Peder Pedersen erkender, at UCI får svært ved at straffe Discovery, selvom holdet har forbrudt sig mod de professionelles cykelholds etiske kodeks, der forbyder hold at ansætte dopingmistænkte ryttere.

»I UCI er vi lige nu ret frustrerede på grund af Operacion Puerto. Vi har et glimrende straffesystem, men vi kan ikke bruge det, fordi vi først kan bruge dokumenterne i Operacion Puerto, når retssagen i Spanien er afsluttet,» siger Peder Pedersen til Nyhedsavisen.

Han så gerne, at UCI fulgte de professionelle cykelholds beslutning om at udelukke Discovery.

»Jeg er tilhænger af en hård linje og total oprydning i cykelsporten, så jeg synes på sin vis, at det er et godt initaitiv. Der er ingen tvivl om, hvad jeg gerne vil. Men jeg udtaler mig som enkeltperson, da det først skal drøftes i UCI,« siger Peder Pedersen.

Han skal til møde i UCI på torsdag og forventer, at Discovery vil komme med på mødets dagsorden.

Spanieren Manolo Saiz og hans selskab, Active Bay, der er dybt involveret i operacion Puerto, er også blevet udelukket af AIGCP.