Basso skal vidne
Ivan Basso er sammen med 50 andre cykelryttere blevet indkaldt til at vidne i retssagen om den store dopingskandale Operacion Puerto.

Dommeren i den store spanske dopingsag, Operacion Puerto, har indkaldt 51 cykelryttere som skal vidne i forbindelse med sagen. De er mistænkt for at have modtaget doping af lægen Eufemiano Fuentes. Ifølge den spanske sportsavis AS, er nogle af de 51 vidner, ryttere som ikke tidligere er blevet sat i forbindelse med Operacion Puerto. Det gælder ryttere som Angel Casero og Jose Antonio Escuredo. Også ryttere, der hele tiden har været mistænkte i sagen, er blevet indkaldt. Det drejer sig blandt andet om Ivan Basso, Jan Ullrich og Tyler Hamilton.

De 51 ryttere skal besvare følgende spørgsmål:

1. Er vidnet professionel cykelrytter?

2. For hvilke hold har han kørt siden 2002?

3. Har han som professionel cykelrytter kendskab til lægerne Eufemiano Fuentes, Yolanda Fuentes eller Alfredo Córdova? Har han modtaget blodtransfusioner? Hvis ja, i hvilket laboratorium og under hvis tilladelse?

4. Er han i løbet af sin karriere blevet sendt til dr. Merino Batres’ laboratorium i Madrid af sin læge eller manager?

5. Har han nogensinde kørt for et hold, hvor Manolo Saiz var sportsdirektør eller manager? Modtog han blodtransfusion i den periode?

6. Har han fået helbredsmæssige problemer som en konsekvens af det, Fuentes, Córdova og/eller Saiz har gjort, og vil han inddrage problemerne i sagen?