Basso sidder stadig i sadlen
Dopingmistænkte Ivan Basso kan trods udelukkelsen fra sammenslutningen af cykelhold fortsat cykle rundt for sit nye hold Discovery. »Frustrerende,« siger Peder Pedersen, bestyrelsesmedlem i den Internationale Cykelunion (UCI)

Af Asger Lind Krebs og Søren Kitaj
askr@dny.dk | soki@dny.dk

Det får ingen sportslige konsekvenser, at Ivan Basso og resten af hans nye Discoverymandskab i weekenden blev udelukket fra cykelholdenes sammenslutning, fordi de har ansat den dopingmistænkte italiener. For det ville kræve handling fra den internationale cykelunion, UCI.

Det danske bestyrelsesmedlem i UCI, Peder Pedersen, erkender, at UCI får svært ved at straffe Discovery, selvom holdet har forbrudt sig mod de professionelles cykelholds etiske kodeks, der forbyder hold at ansætte dopingmistænkte ryttere.

»I UCI er vi lige nu ret frustrerede på grund af Operacion Puerto. Vi har et glimrende straffesystem, men vi kan ikke bruge det, fordi vi først kan bruge dokumenterne i Operacion Puerto, når retssagen i Spanien er afsluttet,» siger Peder Pedersen.

Han så gerne, at UCI fulgte de professionelle cykelholds beslutning om at udelukke Discovery.

»Jeg er tilhænger af en hård linje og total oprydning i cykelsporten. Men jeg udtaler mig som enkeltperson, da det først skal drøftes i UCI,« siger Peder Pedersen.

Han skal til møde i UCI på torsdag og forventer, at Discovery vil komme med på mødets dagsorden.
Den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong, som nu står i spidsten for

Discoverymandskabet forstår slet ikke, at hans hold er ekskluderet af sammenslutningen på grund af hans aftale med den tidligere Team CSC-stjerne.

»Da anklagerne mod Basso faldt til jorden, fik vi fire advokater til at kigge på reglerne og de etiske kodeks, og de konkluderede, at der ikke var noget, som juridisk forbød os at lave en aftale,« siger han ifølge Guardian.