Bartendere lader stangstive kvinder drikke videre
Et strengt videnskabeligt studie viser, at bartendere i stor stil lader fulde kvinder drikke sig endnu fuldere. Scanpix - modelfoto
Fulde mænd bliver oftere afvist af bartenderen end fulde kvinder, når de beder om endnu en drink, viser norsk studie.

Af Videnskab.dk

Er du kvinde, får du sandsynligvis mere hjælp af bartenderen til at blive ekstra beruset, når du er i byen, end hvis du er en mand, skriver vocativ.com ifølge Videnskab.dk.

Det viser et studie lavet af Statens institutt for rusrusmiddelforskning i Norge. Forskningsinstitutionen fik ti skuespiller-studerende til at agere berusede i 153 barer i en af Norges største byer.

I Norge er det forbudt at udskænke alkohol til berusede personer. Alligevel fandt forskerne ud af, at bartenderne i 67 procent af tilfældene udskænkede alkohol til de studerende, selvom de unge udviste tydelige tegn på at være berusede.

Læs også hos Videnskab.dk: Mærkeligt havvæsen skyllet op på dansk strand

Hvis den studerende tilmed var kvinde, fik hun i 95 procent af tilfældene udskænket endnu en drink, selvom hun i forvejen virkede temmelig fuld.

'Betjening til fulde kunder var mest sandsynlig i de sene timer, i barer og restaurationer hvor mange var meget berusede, i barer og restaurationer hvor musikken var høj, og hvis kunden var kvinde,' skriver forskerne i den videnskabelige artikel.

Læs også på Videnskab.dk:

Hvad er værst – at din partner er utro eller forelsket i en anden?

Ti myter om alkohol: Tømmermænd

Sjælden sneleopard spottet i Himalaya