Barske forhandlinger om dagpengene
Enhedslisten kæmper med regeringen om at få forlænget dagpengeperioden endnu en gang. Foto: Lars Krabbe / POLFOTO
Enhedslisten vil også have sikret dem, der står til at miste dagpengene i efteråret 2012. Margrethe Vestager åbner nu for en diskussion.

"Forhandlingerne er meget barske, for det er jo et af de steder, hvor vi ideologisk står imod hinanden."

Sådan siger finansordfører Frank Aaen fra Enhedslisten om de afsluttende forhandlinger om dagpengene, som støttepartiet sidder i netop nu med SRSF-regeringen.

Et af de helt store stridspunkter, der endnu ikke er løst, er om forlængelsen af dagpengeperioden, der allerede er aftalt, skal have et nøk mere. Den forlængelse, der er besluttet, betyder, at man redder de ledige, der stod til at falde ud af dagpengesystemet i 1. juli 2012, fordi de på det tidspunkt har fået dagpenge i to år.

Men det er ikke nok, mener Enhedslisten.

Partiet ønsker, at man også sikrer de 12.000 ledige, der risikerer at miste deres dagpenge fra juli 2012 frem til nytår 2012. Altså at man forlænger den med yderligere et halvt år.

"Det, det drejer sig om for os, er jo sådan set bare en lille lap på den forringelse, der bliver gennemført om at halvere dagpengene," siger Frank Aaen.

Den radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, siger til berlingske.dk, at dagpengereformen ikke er til diskussion. Alligevel vil hun ikke afvise, at man kan diskutere indfasningen af dagpengereformen.

"Vi står 100 procent inde for, at vi har stemt for reformen, sådan som den forelå i 2010. Men jeg synes, at det er naturligt, at diskutere indfasningen, hvis den ikke er, som den skal være. Det gjorde vi i øvrigt også i forbindelse med regeringsgrundlaget, siger Margrethe Vestager til berlingske.dk.

Det ventes, at der ligger en aftale klar enten lørdag eller søndag. Alle forhandlinger skal afsluttes senest søndag.