Barfoeds og regeringens ansvar

Der er som at hælde vand ud af ørerne, når De Konservative, Anders Fogh Rasmussen og Dansk Folkeparti i disse døgn kæmper for at lade skandaleminister Lars Barfoed fortsætte i jobbet.
For sandheden kender vi alle: Lars Barfoed har været helt bevidst om, at der i årevis ikke var penge nok til at sikre en ordentlig kontrol af den mad, danskerne spiser. Derefter har ministeren, for at sige det mildt, ikke været særlig rundhåndet med at dele den viden med Folketinget. Og endelig har Barfoed, helt bevidst, ikke fået skrevet de redegørelser til Folketinget, som loven siger, han skal.
Ifølge statsministeren og omegn er det slet ikke den stakkels Lars Barfoeds skyld ? ansvaret ligger hos alle mulige andre kluddermikler i regeringen, som havde ansvaret før Barfoed.
Jamen, vor herre bevares. Alternativet til at smide Lars Barfoed ud er så, at regeringen kollektivt tager ansvaret og går af. Eller blot erkender, at dét med de sikre madvarer ? det har ikke højeste prioritet i regeringen. Men det vil Fogh selvfølgelig ikke, og derfor skal vi nu i de næste par dage følge et hyklerisk skuespil, hvor Dansk Folkeparti lader som om, de er meget bekymrede over den elendige fødevarekontrol. Lars Barfoed bliver ydmyget og sat under administration. Dansk Folkeparti håner igen De Konservative. Og får pluspoint på Foghs konto, til når partiet efter næste valg vil kræve at komme med i regeringen.