Barfoed opretter bølleregister

Har du kvajet dig ét sted, risikerer du drukforbud et andet sted i landet.
Et restaurationsforbud gælder i første omgang 24 måneder.
Et restaurationsforbud gælder i første omgang 24 måneder. Foto: Colourbox

Diskoteker, natklubber og barer får nu lov til at blackliste personer i fællesskab.

Justitsminister Lars Barfoed har netop givet tilladelse til at oprette et privat bølleregister.

"Sikkerhed i nattelivet har i en årrække været et højt prioriteret tema for regeringen. Med de nye regler får diskoteker og natklubber lettere adgang til oplysninger om personer, der er omfattet af restaurationsforbud. Reglerne styrker dermed restauratørernes mulighed for at medvirke til en effektiv håndhævelse af restaurationsforbud," står der i Lars Barfoeds pressemeddelelse.

Tidligere på året fik politiet et nyt værktøj i hånden. Et restaurationsforbud. Nu kan ordensmagten udstede sådan ét til personer, som ikke kan te sig ordentligt på en beværtning.

Og med dagens nye registerværktøj er der nærmest tale om et Riebers for bodegabøller.

For med bodegabølleregisteret kan beværtninger i hele landet udveksle navne og oplysninger på ballademagere, så har du først skabt dig tåbeligt i Jomfru Ane Gade, kan det betyde enden på udskænkning for dig under næste københavnertur.

Det forudsætter dog, at du giver tilladelse til, at personalet tjekker dit mulige synderegister i computeren.

Uden dit samtykke kan personalet dog kræve, at du siger oplyser dit navn og cpr. nummer, så de kan tjekke, om du har forbud mod at komme på den konkrete bar eller værtshus.

Første juli træder bekendtgørelsen i kraft, og den har umiddelbart følgende virkning:

Når politiet har udstedt et restaurationsforbud til en person, skal restauratøren havde det at vide. Han lægger så de oplysninger ind i bølleregisteret, og nu kan alle restauratører, der medlem af registeret, se navnet på den person. Og han eller hun kan så ikke længere få udskænket øl nogetsteds.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.