Barfoed går af som minister
Forbrugerminister Lars Barfoed (K) er gået af som minister, efter at DF onsdag udtrykte sin manglende opbakning til ham.

Lars Barfoed (K) kan ikke fortsætte som forbrugerminister. Sent onsdag aften besluttede Dansk FOlkeparti at rive tæppet væk under den konservative forbrugerminister. Med Dansk Folkepartis dom er der ikke længere et flertal i folketinget, der bakker op om Lars Barfoed.

»Jeg har meddelt statsministeren her til aften, at vi ikke kan bakke op om Lars Barfoed som forbrugerminister. Vi tror ikke på, at han kan genoprette forbrugernes tillid til fødevaresikkerheden,« sagde hun på et pressemøde på Christiansborg.

Forbrugerministeren har længe været under hård beskydning fra den resterende opposition for ikke at have taget hånd om de seneste års stigende problemer med fødevaresikkerhed og svigtende fødevarekontrol. S, SF, R og EL har længe været parate til at vælte ham som minister, men manglede DF?s. De stemmer kom på plads i går, efter statrevisorerne på baggrund af en særdeles kritisk rigsrevisionsrapport gav Lars Barfoed en næse.

»Det er ikke nogen heroisk bedrift af Dansk Folkeparti, de havde jo ikke andet valg, på grund af den utrolig hårde kritik fra rigsrevisionsrapporten, som de selv har bestilt,« siger SF?s partiformand Villy Søvndal.

Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen havde i går ikke mange kommentarer.

»Vi lader os ikke drive rundt af Dansk Folkeparti, men jeg tager til efterretning, at Dansk Folkeparti har taget den beslutning, som de har.«

Imidlertid var De Konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller rasende over Dansk Folkepartis beslutning.

»Det er en komplet uforståelig reaktion fra DF, som på ingen måde har stemmer overens med den kritik, som rapporten kommer med.«

Han afviser, at den pludselige krise mellem regeringen og dens eneste støtteparti vil udløse et folketingsvalg.