Barfoed får næse
(Opdt.) Statsrevisorerne inklusiv Lars Barfoeds egen partifælle - uddeler en særdeles kraftig kritik for rod med fødevarekontrollen.

Forbrugerminister Lars Barfoed (K) fik i gdag en ordentlig omgang kritik af statrevisorerne, der administrerer Rigsrevisionen.
»Den ligger nok i den øvre og mere alvorlige tredjedel af de cirka 30 sager vi har om året,« siger den konservative partifælle og statsrevisor Helge Adam Møller.

Kritikken er langt skarpere end sidst en rigsrevisionens rapport medførte en minister måtte gå af.
»Den gang omhandlede det Arne Melchior. Og den her kritik er langt mere alvorlig,« siger Peder Larsen, der er formand for statsrevisorerne, der forsætter.
»Det er op til Folketinget at tage stilling til ministerens videre skæbne.«

Reelt ligger det nu op til Dansk Folkeparti at vippe Barfoed af pinden, da resten af Folketinget har opfordret ministeren til at gå efter voldsomt rod i fødevarekontrollen, hvor tusindvis af virksomheder aldrig er blevet kontrolleret.
Dansk Folkeparti holdt i går aftes møde om Barfoeds skæbne. Indtil da hænger ministeren i en tynd tråd.

Det hele bunder i en lang række kritikpunkter.
»Statsrevisorerne finder, at der har været temmelig mange tilfælde, hvor der er blevet administreret i uoverensstemmelse med loven,« siger Peder Larsen.
»Vi kritiserer, at man har givet nogle oplysninger til folketinget, som ikke har været tilstrækkelig klare,« siger Peder Larsen.

Og nu venter alle venter på forbrugerminister Lars Barfoed (K). Rigsrevisionen har kritiseret ham, statsrevisorerne har kritiseret ham og i eftermiddag valgte han så at udsætte sit pressemøde på ubestemt tid.