Barcelona slår Atléticos ni mand og trækker fra i toppen
Luis Suarez scorede det afgørende mål i lørdagens ligakamp. Foto: Manu Fernandez/AP
På mål af Lionel Messi og Luis Suárez sikrede Barcelona sig en 2-1-sejr over Atlético, der fik to mand udvist.

FC Barcelona vandt 2-1 over Atlético Madrid i lørdagens topkamp i Primera Division, hvor gæsterne fra Madrid fik to mand udvist.

Dermed lægger Barcelona afstand til Atlético, der fortsat indtager andenpladsen, men nu har tre point op til ligaens nummer et, der samtidig har spillet en kamp mindre.

Der var på forhånd lagt op til et opgør mellem Barcelonas giftige offensiv og det bedste forsvar i Spanien. 45 ligamål havde trioen Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez stået for inden opgøret, mens Atlético Madrid blot havde lukket 8 mål ind i 21 kampe.

Indledningsvist havde Barcelona også svært ved at bryde gennem den stærke Atlético-defensiv. Og det var gæsterne, der på et mål af midtbaneprofilen Koke kunne bringe sig foran med 1-0.

Man skulle helt frem til knap en halv times spil, før Barcelona havde første afslutning på gæsternes mål. Men så tog det også fart for hjemmeholdet.

Efter et fint overlap af Jordi Alba kunne den spanske back lægge bolden ind til Lionel Messi, der på fremragende vis sendte bolden i mål ved nærmeste stolpe.

Og blot ti minutter senere kunne topscorer Luis Suarez gøre det til 2-1. Angriberen lagde bolden mellem benene på Atlético-keeper Jan Oblak og scorede dermed sit 19. ligamål.

I slutningen af første halvleg gjorde Atléticos back Filipe Luís det overordentligt svært for sine holdkammerater at få vendt resultatet.

Spanieren fik rødt kort, efter at han med strakt ben havde plantet knopperne på Lionel Messis knæ.

Trods undertallet havde Atlético dog flere chancer i begyndelsen af anden halvleg, hvor Barcelona virkede en anelse ukoncentrerede i defensiven.

Men efter en times spil blev kampen stort set afgjort, da Diego Godín indkasserede sit andet gule kort. Rødt kort til Atléticos midtstopper og ni mod elleve på Camp Nou.

Det endte derfor med en 2-1-sejr til Barcelona, der stadig er det eneste hold, der har formået at score mere end én gang mod Atlético i den igangværende sæson.

Det skete i Barcelonas 2-1-sejr i tredje runde og altså også i lørdagens ligaopgør.

/ritzau/