Barcelona-nedtur fører til rekordoverskud
FC Barcelona vandt hverken den spanske liga eller Champions League sidste sæson. Men det hjalp på overskuddet.

Den spanske fodboldklub FC Barcelonas sportslige nedtur i sidste sæson hjalp klubben til et rekordoverskud i sæsonen 2011-12. Det sker efter to år med underskud. Det fortæller vicepræsidenten for klubbens økonomiske anliggende, Javier Faus, til Reuters.

Overskuddet blev på 48,8 millioner euro svarende til 363 millioner kroner.

Efter to år med underskud og tre mesterskaber på stribe blev FC Barcelona slået af Real Madrid i den hjemlige liga og tabte til Chelsea i Champions League-semifinalen, og dermed undgik klubben at betale, hvad der svarer til 90 millioner kroner i bonusser.

- Hvis vi havde vundet ligaen, havde det totale overskud været 36 millioner euro (268 millioner kroner, red.), og det ville stadig have været det bedste slut-års-tal i klubbens historie, siger Javier Faus til nyhedsbureauet.

Faus nævner ikke, hvordan præmiepenge fra en eventuelt sejr i Champions League ville have påvirket regnskabet.

Catalonierne har øget deres indtjening med 160 millioner kroner til i alt at være på 3,68 milliarder kroner. Samtidig har klubben skåret i udgifterne med 234 millioner kroner, så de nu er på sølle 3,28 milliarder kroner.

Indtjeningen er blev bedre ved hjælp af et "spektakulært" billetsalg, som Faus udtrykker det - samt forbedrede billetsystemer og salg af klubbens merchandise.

Og så har klubben skåret en snert af lønudgifterne, så de nu udgør 2,22 milliarder kroner.

- Det er svært at skære mere i det tal. Vi arbejder på at holde det stabilt, siger Faus.

/ritzau/