Bankrøvere får mindre i udbytte end før
Det gennemsnitlige udbytte er faldet med ni procent fra 2009 til 2010. Kun sjældent opnår røverne store beløb.

Det er ikke så sjovt at være bankrøver, som det har været. I hvert fald ikke ud fra det gennemsnitlige udbytte pr. bankrøveri at dømme.

Bankernes brancheorganisation, Finansrådet, fører løbende statistik på området, og her er udviklingen positiv.

- Det gennemsnitlige udbytte pr. bankrøveri er fra 2010 til 2011 faldet med ni procent, fortæller Christina Wandt, der er sikringsansvarlig i Finansrådet.

Finansforbundet vil af sikkerhedsmæssige hensyn ikke røbe konkrete beløb, når det gælder bankrøverier.

Men Ritzau har gennem aktindsigt hos landets politikredse fået oplysninger om udbyttet i flere end 20 sager om bankrøveri, hvor der i 2012 er blevet rejst tiltale.

Sagerne viser, at udbyttet typisk ligger mellem 30.000 og 50.000 kroner, nogle må nøjes med mindre, mens andre får mere.

Kun i en enkelt af de sager, som Ritzau har fået aktindsigt i, var udbyttet sekscifret. Det opnåede en pistolbevæbnet røver i oktober 2011 i Nordeas filial på Søborg Hovedgade. Udbytte: 197.350 kroner

Ifølge Christina Wandt er det ikke kun udviklingen i udbytternes størrelse, som tegner positivt.

- Tendensen er, at antallet af bankrøverier er faldende. Det er godt, for vi skal huske på, at et røveri er en særdeles ubehagelig oplevelse for de ansatte i bankerne, som det går ud over, siger hun.

Internationalt set er der stor forskel på, hvor meget bankrøverne slipper af sted med. Det viser en international undersøgelse.

Ifølge undersøgelsen giver et gennemsnitligt bankrøveri i Storbritannien i omegnen af 200.000 kroner, mens bankrøvere i USA i gennemsnit slipper ud af banken med sølle 20.000 kroner.

/ritzau/