Banker anbefaler ja til efterløn
Danskere, der stadig kan nå at fortryde deres nej til efterløn, bør gøre det, mener pengeinstitutterne. Dermed trodser de politikernes ønsker om at holde folk længere på arbejdsmarkdet.

De, der stadig kan nå det, bør gøre det. Sådan lyder opfordringen fra bankerne, der mener, at de danskere, der har mulighed for fortryde deres nej til efterlønnen, bør begynde at betale til ordningen i 2007. Dermed trodser de politikernes ønsker om at holde folk længere på arbejdsmarkedet, skriver Berlingske Tidende.

Opfordringen gælder de op mod 1000.000 danskere mellem 34 og 47 år, som stadig har mulighed for at gøre deres fravalg om.

»For langt de fleste mennesker vil det være en rigtig god forretning at benytte sig af den fortrydelsesordning, som blev vedtaget med sommerens velfærdsreform. Hvis man overvejer at gå på pension, før man bliver 67 år, og man har mulighed for at fortryde, så skal man tilmelde sig efterløn,« siger cheføkonom i BG Bank Anne Buchardt til avisen.

Sektionschef i Nordea, Thune Søndergård, mener også, at det kan betale sig at fortryde.

Bankerne er enige om, at efterlønnen er en god investering, også selv om ydelsen er mindre for dem, der begynder at betale deres bidrag for sent.