Bangladesh har anholdt 5000 efter angreb på mindretal
Kampen mod ekstremister optrappes i Bangladesh efter drab på præster og medlemmer af religiøse mindretal
Politiet i Bangladesh har i weekendens løb anholdt omkring 5000 islamister og kriminelle. Det er blandt andet som resultat af en række blodige drab at politiet har samlet sig til den store aktion, selv om mange af de anholdte er helt almindelige kriminelle.
Politiet i Bangladesh har i weekendens løb anholdt omkring 5000 islamister og kriminelle. Det er blandt andet som resultat af en række blodige drab at politiet har samlet sig til den store aktion, selv om mange af de anholdte er helt almindelige kriminelle. Foto: A.m. Ahad/AP

Politiet i Bangladesh foretog søndag anholdelser af yderligere 2000 formodede militante islamister og kriminelle, efter at der lørdag blev anholdt 3000.

Der er mange almindelige kriminelle blandt de anholdte, men anholdelserne sker efter en bølge af barbariske drab, hvor militante har hakket en række mennesker ihjel på grund af deres levevis, tro eller overbevisning.

Premierminister Sheikh Hasina svor lørdag, at "hver eneste drabsmand vil blive fanget og straffet".

Blandt de anholdte i den seneste politiaktion er 48 formodede militante, hvoraf nogle er fra den forbudte gruppe Jamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB), siger politiet.

- Vi har anholdt 2132 mennesker - deriblandt 48 islamister - på andendagen af vores særlige mission, siger vicepolitigeneralinspektør Shahidur Rahman til AFP.

Medlemmer af gruppen har angrebet præster og medlemmer af religiøse mindretal. En 62-årig mand, der arbejdede i et hindukloster, blev dræbt i weekenden, da han var ude at gå en tur.

De seneste tre er år er omkring 50 mennesker blevet dræbt ved angreb, som er blevet mere og mere barbariske. En ung jurastuderende og onlineaktivist, Nazimuddin Samad, der havde skrevet negativt om islam på sin Facebook-side, blev brutalt dræbt ved at få hugget macheter i hovedet på åben gade i hovedstaden Dhaka i april.

Islamisk Stat har taget skylden for mindst 21 angreb, siger organisationen Site, som overvåger ekstremistgruppen på internettet.

Oppositionen i Bangladesh har beskyldt politiet for at bruge kampen mod militante som et påskud for at undertrykke politiske dissidenter, og oppositionspolitikere siger, at mange af de anholdte er "almindelige og uskyldige mennesker".

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.