Bangladesh hænger toppolitikere for krigsforbrydelser
To ledende oppositionsfolk i Bangladesh er hængt for forbrydelser begået i 1971.
Aktivister i Bangladesh har ført kampagne for, at de to oppositionsledere ikke skulle hænges. Her ved højesteretten i onsdags, men det var forgæves. Tidligt lørdag lokal tid er de to mænd blevet hængt for krigsforbrydelser.
Aktivister i Bangladesh har ført kampagne for, at de to oppositionsledere ikke skulle hænges. Her ved højesteretten i onsdags, men det var forgæves. Tidligt lørdag lokal tid er de to mænd blevet hængt for krigsforbrydelser. Foto: A.M. Ahad/AP

En sidste appel om at slippe for at blive hængt blev afvist, og lørdag aften dansk tid kunne justitsminister i Bangladesh, Anisul Huq, sige:

- De er begge blevet hængt. Henrettelsen fandt sted klokken 00:45.

Præsident Abdul Hamid afviste så sent som nogle timer før henrettelsen at lade dem leve.

De blev hængt søndag klokken 00:45 lokal tid. De to mænd var Ali Ahsan Mohammad Mujahid og Salahuddin Quader Chowdhury.

En højtstående politikilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at hængningen af de to ventes at udløse vrede blandt deres tilhængere.

Mujahid, der blev 67 år, var en af lederne i det største muslimske parti i Bangladesh, Jamaat-e-Islami.

Han blev dømt til døden efter at være fundet skyldig i tortur, drab på intellektuelle og på folk fra det hinduistiske mindretal under krigen i 1971 under Bangladesh's uafhængighedskrig.

Chowdhury, som blev 66 år, var tidligere parlamentariker fra den tidligere premierminister Khaleda Zias Bangladesh's Nationale Parti (BNP). Han blev dømt til døden for folkemord, religiøs forfølgelse, bortførelse og tortur under krigen i 1971.

Mujahid var socialminister fra 2001 til 2006, og han er den første eksminister, som er blevet henrettet i Bangladesh.

Den private tv-station i Bangladesh Channel 24 rapporterer ifølge det tyske nyhedsbureau dpa, at de to blev hængt i et fængsel i hovedstaden Dhaka.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.