Banelandstræner underspillede guldchance
Casper Jørgensen vidste udmærket godt, at han havde en potentiel medaljevinder på holdet. Men han holdt mund.

Der var ikke mange, der talte om Lasse Norman Hansen inden OL. I hvert fald gjorde de det kun i forbindelse med det danske hold til 4000 meter forfølgelsesløb, som han er en del af.

Men banelandstræner Casper Jørgensen vidste godt, at han havde en usleben diamant i tasken. Han ville bare ikke vise den frem for tidligt.

- Han er 20 år gammel og har ikke prøvet særligt mange store ting, og derfor ville vi ikke lægge for stort et pres på ham ved at sige, at han skulle vinde medalje for Danmark.

- Så ville vi hellere bare holde lav profil og se, hvad det blev til, siger landstræneren, der selv kørte for banefireren i Beijing for fire år siden.

Hans forsigtighed skyldes også, at der i omnium er en del discipliner, hvor tilfældigheder kan spille ind, og derfor kunne Norman Hansen lige så godt være sluttet længere nede i rækkerne.

For eksempel hvis han ikke havde klaret at overvinde styrtet i scratchløbet.

- Jeg troede ikke, at han ville klare det. Lige i starten klagede han også over, at han havde ondt.

- Men sådan har han været de seneste to år. Når det værste sker, så bliver han bare bedre, siger Jørgensen.

Han fremhæver Lasse Norman Hansens fysiske styrke, som kompenserer for de tekniske mangler, og så ser han en lys fremtid for det unge cykeltalent på banelandsholdet.

- Han skal blive ved med at specialisere sig i holdløbet. Jeg har en drøm om, at vi kan vinde guld i holdløbet i 2016, og da skulle han gerne være med, siger Casper Jørgensen.

/ritzau/