Bandemedlem: Vildt skyderi bundede i parkeringsstrid

En 27-årig mand er tiltalt for drabsforsøg på fire personer efter et skyderi på Nørrebro i september.
Det 27-årige medlem af banden Loyal To Familia affyrede i alt 11 skud med en pistol natten til 21. september sidste år.
Det 27-årige medlem af banden Loyal To Familia affyrede i alt 11 skud med en pistol natten til 21. september sidste år. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Scanpix

Et skyderi på Nørrebro i København i september bundede i et skænderi om en dårlig parkering.

Skænderiet opstod, efter at en bil blev parkeret, så den blokerede for en anden, der dermed ikke kunne komme ud.

Det forklarer den 27-årige mand, der onsdag erkender, at han den aften affyrede 11 skud, der blandt andet blev rettet mod en 19-årig mand og tre tilsyneladende tilfældige cyklister.

Bilen, der blev parkeret forkert, tilhørte den 27-åriges kammerat.

- Under skænderiet var der en, der havde spyttet på mig. Det blev jeg vred og frustreret over, så jeg gik tilbage senere på dagen for at give dem en dummebøde, siger manden, der er medlem af banden Loyal To Familia (LTF), i Københavns Byret onsdag.

Han er tiltalt for drabsforsøg på fire personer og for at bringe yderligere to personers liv i fare. Manden nægter anklagerne om drabsforsøg.

Skudepisoden fandt sted natten til 21. september sidste år.

Her affyrede den 27-årige ifølge anklageskriftet først fem skud mod en 19-årig mand foran forretningen 10 Plus på det ydre Nørrebro. Ingen af skuddene ramte den 19-årige.

Kort efter skød det 27-årige LTF-medlem to gange mod en anden butik i nærheden.

Herfra blev skuddene tilsyneladende mere tilfældige. For manden affyrede angiveligt to skud mod en cyklist, der kørte forbi. Også her missede han sit mål.

Herefter løsnede han to skud mod to cyklister. Det ene strejfede en mands lår. Det andet skud ramte en svensk kvinde i ballen. Begge overlevede.

Onsdag forklarer den 27-årige, at skuddene ikke var rettet mod cyklisterne, men i stedet forretninger, hvis ejere havde deltaget i skænderiet tidligere på dagen.

Anklagemyndigheden mener, at skuddene blev affyret med det formål at starte en konflikt i bandemiljøet.

Grunden til det er, at området på Nørrebro, hvor skuddene blev affyret, angiveligt var Brothas-territorium - en rivaliserende bande til LTF. Men det afviser den 27-årige mand.

Samtidig fortæller anklager Jens Povlsen onsdag, at pistolen, der blev brugt i denne skudepisode, ifølge politiets eksperter også blev brugt i en skudepisode cirka en måned tidligere, som to andre LTF-medlemmer sidder varetægtsfængslet for.

Sagen bliver ført som en nævningesag, så der vil blive nedlagt påstand om en fængselsstraf på minimum fire år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.